Sauber blij met puntenfinish

Peterselieman

Sauber Motorsport scoorde in de Grand Prix van Turkije met Kamui Kobayashi het eerste punt van 2010. Ook kwamen beide bolides van het Zwitserse team voor het eerst beide over de finish na in het begin van het seizoen veel betrouwbaarheidsproblemen te hebben gekend.

"Ik ben erg blij dat we met beide auto's de race uitgereden hebben en het eerste punt hebben gepakt," jubelde Kobayashi na afloop van de race. "Ik had ondanks dat ik op het vuile gedeelte startte een goede start. en het tempo van de auto was in het begin goed. Onze strategie was niet makkelijk, omdat onze auto beter met de harde band was reden we een korte eerste stint. Ik kwam al na tien ronden binnen en reed de rest van de race met dezelfde banden. Ik zag aan het einde een versleten rechter voorband, waardoor ik rustig aan moest doen in bocht acht en hierdoor me niet meer ten opzichte van Adrian Sutil kon verdedigen."

Teamgenoot Pedro de la Rosa was in de slotfase van de race sneller dan de Japanner, maar besloot eieren voor zijn geld te kiezen en zijn teamgenoot niet meer aan te vallen. De Spanjaard vond het belangrijker om in de situatie waarin Sauber zich bevindt twee auto's over de streep te krijgen in plaats van beiden in de grindbak te laten eindigen en wederom een nulresultaat te scoren.