Alonso: "Ferrari loopt te ver achter"

Peterselieman

Ferrari stelde afgelopen weekend in haar 800e Formule 1-race in Turkije teleur. De scharlakenrode bolides kwamen er niet aan te pas en moesten op Istanbul Park uiteindelijk genoegen nemen met plaats zeven en acht. Conclusie van Fernando Alonso: "We lopen te ver achter."

Alonso was verbaasd dat de F10 niet mee kon komen met de andere teams. "Het ging niet zoals we verwacht hadden. Net als in Barcelona waren we hier niet competitief," zei de Spanjaard die zelf een groot deel van de race achter de Renault van Vitaly Petrov zat, terwijl teamgenoot Felipe Massa Robert Kubica niet kon passeren. "We bevinden ons blijkbaar op het niveau van Renault. Dat is duidelijk niet goed genoeg."

"Voor Canada hebben we enkele verbeteringen voorbereid, maar in Valencia komen we pas met een grote update. Of dat genoeg is, weten we nog niet. Het gat met Red Bull en McLaren is namelijk wel heel groot."

Toch wanhoopt Alonso niet, want in het kampioenschap blijft hij er goed voor staan. "We stonden derde en zijn nu teruggezakt naar plek vier. We hadden op meer gehoopt, maar staan nog wel gewoon in de buurt van de koplopers. Ondanks dat we niet de snelste auto hebben, doen we het dus niet slecht."