Ferrari-rijders: "Er zat niet meer in"

Peterselieman

De kwalificatie voor de Formule 1-race in Turkije verliep voor Ferrari niet zoals gehoopt. Het Italiaanse team kwam niet verder dan een achtste en een twaalfde startplaats, waardoor het podium morgen ver weg lijkt. Felipe Massa en Fernando Alonso pleiten nu voor een snelle verandering om het tij te keren.

"We zijn langzamer dan onze belangrijkste concurrenten," klaagde Massa. "We zullen erg hard moeten werken om weer om de topposities te kunnen vechten. Daar bestaat geen enkele twijfel over. Zelfs op de baan waar ik van hou kon ik vandaag niet beter dan een achtste plaats. Hier kan het team niet blij mee zijn, maar we moeten rustig reageren en analyseren hoe we in deze situatie terecht zijn gekomen. Nu moeten we ons op de race concentreren en morgen ons best doen."

Teamgenoot Alonso heeft ook geen verklaring waar het mis ging. "Er gebeurde niets vreemds, dus we verdienen vandaag een twaalfde plaats. Ik had niet genoeg snelheid en wanneer er zoals vandaag in Q2 negen rijders binnen een halve seconde zitten dan hoeft er weinig te gebeuren of je bent vierde of zoals in mijn geval twaalfde. Ik denk niet dat ik beter had gekund, want ik reed drie keer praktisch dezelfde tijd."