IJsselmeervogels wint zaterdagkampioenschap

Michel (methodmich)

IJsselmeervogels heeft voor de vijftiende keer in de historie de landstitel bij de zaterdagamateurs veroverd. In Rijssen werd de laatst overgebleven concurrent Excelsior '31 met 0-1 verslagen.

Eerder deze week zette IJsselmeervogels op eigen veld Barendrecht buitenspel, door met 4-0 te winnen. Een punt in Rijssen was voldoende. Vooraf was er wat onvrede over het feit dat de schorsingen van Excelsior '31 niet op tijd waren verstuurd door de KNVB en enkele belangrijke spelers bij de thuisploeg toch konden spelen, terwijl de Vogels zelf wel een basisspeler moesten missen.

Al snel bleek dat dit sportief niet van invloed was. IJsselmeervogels was heer en meester en kwam gedurende de hele wedstrijd nauwelijks in problemen. Dankzij een doelpunt van Tony Tol na iets meer dan een half uur, waarbij de doelman van Excelsior '31 niet vrijuit ging, konden de Rooien met een voorsprong gaan rusten. Die kwam in de tweede helft niet meer in gevaar.

IJsselmeervogels is de opvolger van Rijnsburgse Boys als zaterdagkampioen. De ploeg van de tijdens het seizoen aangetrokken trainer Jan Zoutman wil echter meer. In een tweestrijd met de zondagkampioen, vermoedelijk Gemert of De Treffers, hoopt het ook de algehele landstitel te veroveren.

Excelsior '31 - IJsselmeervogels 0-1 (0-1)
35. 0-1 Tony Tol

STAND

1. IJsselmeervogels 4-10
2. Barendrecht 3-2
3. Excelsior '31 3-1