Jongens opgepakt voor moord dakloze

masja2010

De politie heeft in het Duitse Kamp-Lintfort vier jongeren opgepakt voor de moord op een dakloze. De 51-jarige zwerver werd in de nacht van pinksterzondag levenloos en met zware vewondingen aan het hoofd op een parkeerplaats gevonden.

De opgepakte jongeren zijn 16 en 17 jaar oud. De twee zestienjarigen zitten vast in voorarrest. De hoofdverdachte wordt moord ten laste gelegd en de andere 16-jarige wordt vervolgd vanwege zware slagen en verwondingen. De twee jongens hebben de mishandeling en het in hulpeloze toestand achterlaten van een zwaargewonde, de diefstal van een auto en het rijden zonder rijbewijs bekend.

De 17-jarige jongens zijn vrijgelaten, omdat ze de plek vlak voor de moord hadden verlaten. Wel zullen ze zich later bij de rechter moeten verantwoorden, omdat ze de zwerver niet hebben geholpen. De vier jongeren waren uit verveling naar de parkeerplaats gegaan waar de dakloze leefde in zijn auto. Om de man te klieren beschadigde het viertal zijn wagen.

De dakloze greep niet in, maar filmde het viertal met zijn mobieltje. De hoofdverdachte begon de zwerver daarop in elkaar te slaan. De twee 16-jarigen lieten de man in hulpeloze toestand achter en stalen zijn auto. De moord schokte de omgeving van Kamp-Lintfort.