De Jong: "Afvallers moeten met rust gelaten worden"

Olga Kroeders

Nigel de Jong vindt dat Vurnon Anita, Orlando Engelaar, Jeremain Lens en Ron Vlaar hun afwezigheid in de WK-selectie van Oranje moeten verwerken. De WK-ganger hoop dat het viertal met rust wordt gelaten.

"Ik ben in 2006 zelf afgevallen voor het WK door een knieblessure. Ik weet precies hoe het is. Iedereen wil je een beetje troosten, maar op zo'n moment moet je iemand gewoon met rust laten", aldus De Jong tegen KNVB TV. Bondscoach Bert van Marwijk maakte de vier afvallers donderdag bekend.

De keuzeheer van Oranje deed dat daags na de gewonnen oefeninterland tegen Mexico (2-1). De Jong was aanvankelijk ingepland voor een basisplaats, maar werd kort voor de wedstrijd toch aan de kant gehouden. Ajacied Demy de Zeeuw was zijn vervanger op het middenveld.

"De dag voor de wedstrijd voelde ik de blessure een beetje opkomen. We wilden geen risico nemen, vandaar dat ik niet meespeelde", verklaart de verdedigende middenvelder van Manchester City zijn afwezigheid. De Jong is met Mark van Bommel de 'controlekamer' van Oranje.