Terry: "Engeland heeft geleerd van de fouten"

Olga Kroeders

John Terry gaat komende zomer met Engeland een gooi doen naar de wereldtitel. De Engelsen hebben sinds 1966 geen grote prijs meer behaald. Maar Terry denkt dat de ommekeer weleens plaats kan vinden in Zuid-Afrika.

De teleurstellingen uit het verleden maken de spelers van de Engelse ploeg alleen maar sterker denkt Terry. De verdediger van Chelsea, die dit seizoen zijn aanvoerdersband kwijtraakte aan Rio Ferdinand, kende ook moeilijke momenten gedurende zijn interlandloopbaan.

Terry werd met Engeland zowel tijdens het EK in Portugal (2004) en het WK in Duitsland (2006) na een strafschoppenserie uitgeschakeld. Twee jaar later werden de Engelsen al uitgeschakeld voor het EK in Zwitserland en Oostenrijk daadwerkelijk van start ging.

"Ik was in tranen na de uitschakeling op het WK in 2006", blikt Terry terug tegenover Engelse media. "We voelden dat het hele land achter ons stond tijdens het toernooi. We hadden dan ook het idee dat we iedereen hadden laten zitten nadat we met strafschoppen ten onder gingen.

"Voordeel is dat we er allemaal van hebben geleerd en dat wij die ervaringen mee kunnen nemen. Engeland heeft geleerd van de fouten uit het verleden", besluit de routinier van Chelsea, die met de Engelsen in de groepsfase de Verenigde Staten, Slovenië en Algerije treft.