Topsponsor NAC: "Einde oefening met Mommers"

Olga Kroeders

NAC Breda heeft onder leiding van directeur Theo Mommers, die momenteel ziek thuis zit, een hoge schuld opgebouwd. Topsponsor Jan Hoppen is ontzet.

Woensdag kwam de schuld van 3,2 miljoen euro aan het licht na een bezoek van de Belastingdienst. Hoppen in BN/De Stem: "Bij NAC moet een frisse wind gaan waaien om het zwaar geschonden vertrouwen te herstellen."

De slechte financiële situatie kwam voor de sponsor volledig onverwacht. "Het was een donderslag bij heldere hemel, ook voor de gemeente. We hebben er zeven jaar voor gevochten om NAC financieel op orde te krijgen. Ik en andere belanghebbenden hebben hun nek uitgestoken met ongelooflijk veel geld."

Mommers wordt aangewezen als schuldige. "We hebben met Mommers afspraken gemaakt dat niet wordt uitgegeven wat er niet is. Zeven jaar heeft hij alle touwtjes aan elkaar geknoopt. Nu heeft hij op eigen houtje spelers als Ferne Snoyl en Leonardo hoge salarissen en tekengelden verstrekt. Ook de verbouwing is fout gelopen, door een slechte voorbereiding. Met Mommers is het wat mij betreft einde oefening."