Finalisten 'X Factor' bekend

bennootje

Maaike en Jaap hebben vanavond de finale van 'X factor' gehaald. Dony werd na ruim een halfuur, na het zingen van zijn eerste liedje, al weggestemd en ook Kelvin overleefde de halve finale uiteindelijk niet.

Dony was ondanks zijn nederlaag apetrots op zichzelf. "Mijn ouders zijn hier, ik hoop dat ze ook trots op me zijn." Kelvin kwam tot driemaal in de herkansing, maar haalde steeds de volgende ronde. "Ik ga nog heel veel muziek maken, en hoop dat jullie nog lang van me mogen genieten", zei hij lachend.

Presentatrice Wendy van Dijk benadrukte aan het begin van de avond nog eens dat de twee finalisten zijn gekozen door de kijker en niet, zoals in voorgaande afleveringen, door de jury. "Misschien heb je daar als afvaller iets meer vrede mee", zei ze.

Maaike en Jaap mogen het in de finale tegen elkaar opnemen. Deze wordt zaterdagavond live om 20.00 uur uitgezonden op RTL4. De twee finalisten zingen dan maar liefst elk vier nummers: een door henzelf uitgekozen nummer, één gekozen door hun jurylid, hun favoriete optreden uit 'X Factor', en natuurlijk hun eigen single.