Schumacher: "Ferrari zit in mijn hart"

Peterselieman

Michael Schumacher mag dan dit Formule 1-seizoen voor Mercedes GP rijden, Ferrari zal altijd in zijn hart zitten. De Duitser zei dit in Turkije waar het Italiaanse team haar 800e Grand Prix in de F1-historie gaat rijden.

Schumacher was vanaf 1996 tot eind vorig jaar in dienst bij Ferrari en behaalde in zijn rijdersperiode bij het Italiaanse team vijf wereldtitels en vele overwinningen. "Wanneer je veertien jaar onderdeel van een gemeenschap bent heeft dat onherroepelijk een effect op je. Ik zal altijd een deel van Ferrari in me hebben; een deel van mijn hart is rood gekleurd. De Scuderia heeft een speciale manier van het uitoefenen van het bedrijf en het is terecht om het een familie te noemen; een familie waar ik lang deel van heb uitgemaakt."

"Ik heb een fantastische tijd bij Ferrari gekend. Ik heb er vrienden gemaakt en ervaringen beleefd die ik voor geen goud had willen missen. Zaken die ik nooit overwogen had kwamen voor mij tot leven bij Ferrari: legendes, cultuur en historie. Toen ik eindelijk begreep wat Ferrari betekent voor Italië en voor de fans snapte ik dat deze zaken er toe deden. Ze komen voort uit een passie voor motoren en auto's bij zowel de bouwers als de bewonderaars. Ik geef niet graag lyrische uitingen, maar nu begrijp ik die passie. Mijn passie is racen en in dat lijken wij, Ferrari en ik, erg op elkaar."

Ferrari-president Luca di Montezemolo bedankte alle rijders die voor het team gereden hebben en zo bijgedragen hebben aan de geschiedenis. Vanavond zal er in Istanbul een bijeenkomst zijn waarin het heugdelijke feit van de 800e race voor het team uit Maranello gevierd zal gaan worden.