Heinenoordtunnel zwaar beschadigd door cementwagen

Redactie

Een cementwagen heeft vrijdag forse schade aangericht aan de Heinenoordtunnel van Bergen op Zoom naar Rotterdam. Door het ongeval zijn wanden en mogelijk ook het plafond en het wegdek van de tunnel beschadigd geraakt. Vanwege het ongeval is de tunnel in noordelijke richting afgesloten.

De afsluiting van de tunnel, waar de A29 door loopt, duurt mogelijk tot zaterdag 07.00 uur, meldt een politiewoordvoerder. De cementwagen kwam rond 18.15 uur door nog onbekende oorzaak tegen een wand van de tunnel aan. De oplegger kwam bij het ongeval los van de tank gevuld met cementpoeder. De vrachtwagenchauffeur wist hiermee de tunnel uit te rijden. De tank richtte de enorme schade aan.

Bij het ongeval raakte niemand gewond. Ook zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval en de toestand van de tunnel en eventuele herstelwerkzaamheden kunnen flink wat tijd in beslag nemen, meldt de politiewoordvoerder. "Het is een tunnel. Daarmee kunnen we geen risico's nemen."

Vanwege de afsluiting van de tunnel is een omleiding ingesteld. Op de A29 staat vanwege het ongeval rond 20.00 uur zes kilometer file.