Jongen (16) gearresteerd na brand bij autobedrijf

Redactie

Een 16-jarige jongen is vrijdag gearresteerd na een zeer grote brand in een loods achter een autobedrijf in Dongen. De jongen werd in de omgeving aangehouden op aanwijzing van een getuige. Hij zit vast op een politiebureau en wordt verdacht van betrokkenheid bij de brand, die vermoedelijk is aangestoken. Dat meldt de politie.

De brand woedde in twee aan elkaar grenzende loodsen en twee kleinere gebouwtjes achter het bedrijf aan de Bolkensteeg. Het vuur brak omstreeks 17.45 uur uit. De brandweer was de brand ongeveer een uur later meester, maar het nablussen nam nog enkele uren in beslag. Niemand raakte gewond.

Een auto in een loods brandde uit. Medewerkers van het bedrijf wisten andere auto's nog op tijd naar buiten te krijgen. In de andere loods stond onder meer een caravan. Een van de kleinere gebouwen werd daarnaast gebruikt als opslag voor materialen van de plaatselijke Roparun.

Ook zou in een van de loodsen materiaal voor de Zomerspelen, een festijn voor kinderen in de Brabantse plaats, zijn opgeslagen. Een deel van deze goederen kan ook als verloren worden beschouwd, een deel is gered. De loodsen en gebouwen liepen aanzienlijke schade op. De showroom van het autobedrijf en een naastgelegen tankstation liepen geen gevaar.