Hellmund: "Financiering Austin rond"

Peterselieman

Eerder deze week werd bekend dat het Formule 1-circus vanaf 2012 de Verenigde Staten weer aan zal gaan doen. De promotor van de race in Austin Tavo Hellmund zegt dat de financiering van het project, ondanks de hoge kosten, rond is.

Voor de Formule 1 wordt er in Texas een gloednieuw circuit ter waarde van 200 miljoen dollar neergelegd. Daarmee is de promotor er nog niet, want ook de races zelf kosten veel geld en na het debacle rondom Donington Park leek het lastig om financiers te vinden.

"We hebben de financiering rond, maar we hebben niet de miljarden om zoiets als Abu Dhabi heeft te bouwen," zei Hellmund tegen Autosport. Hij zegt dat de staat Texas garant staat voor een deel van het bedrag, evenals het Texas Major Events Trust Fund dat grote evenementen financiert.

Er is nog geen ontwerp van het circuit naar buiten gebracht, maar al wel duidelijk is dat de plannen verder gevorderd zijn dan eerder werd aangenomen. Zo heeft huisarchitect Hermann Tilke al een ontwerp klaar op de locatie die slechts enkele kilometers van het vliegveld van Austin vandaan ligt. Alle vergunningen voor de nutsvoorzieningen, evenals die voor de waterafvoer zijn al afgegeven. Daarnaast liggen er in het gebied al wegen, waardoor de bouw redelijk snel aan kan gaan vangen.