Mercedes: "Nieuwe onderdelen lijken te werken"

Peterselieman

Mercedes Grand Prix heeft voor de Grand Prix van Turkije wederom enkele nieuwe onderdelen meegenomen. De renstal zat er vandaag na de vrije trainingen goed bij en in combinatie met de nieuwe luchtinlaten en de langere wielbasis lijken de delen te werken.

"We hebben vandaag veel progressie geboekt. Het was alleen geen perfecte dag, want we verloren veel tijd bij het evalueren van de nieuwe onderdelen. Ik ben echter toch wel redelijk blij, want aan het einde van de dag hebben we nog wel een goede balans gevonden. We hebben alleen nog wel wat vraagtekens, dus morgen zullen we nog wel een drukke ochtend hebben," zei Nico Rosberg die zijn teamgenoot Michael Schumacher nipt voorbleef.

Deze houdt nog een slag om de arm. "Het is moeilijk te zeggen hoeveel we onszelf verbeterd hebben. Het is namelijk lastig om de zaken met de vorige race te vergelijken, aangezien we toen in Monaco waren. Het is wel duidelijk dat we de juiste richting op gaan, maar veel hangt natuurlijk ook af van hoe de concurrentie zich ontwikkelt," zei de Duitser voor wie de baan in Turkije nog veel geheimen kent. "Bocht 8 is nog altijd een mooie uitdaging. Het is erg leuk om er doorheen te rijden, ook omdat er nog wat verrassende hobbels in zitten."