'Nieuwe diffuser voor Ferrari'

Peterselieman

Het lijkt er op dat Ferrari voor het raceweekend in Turkije een nieuwe diffuser meegenomen heeft. De Italiaanse renstal rijdt komend weekend haar 800e Formule 1-race en alle aandacht is hier middels uitingen op de motorkap op gevestigd. Hierdoor zijn de nieuwe onderdelen die meegenomen zijn minder opvallend.

Ferrari gaf in Barcelona al aan dat het op zoek was naar meer neerwaartse druk, omdat het team een seconde per ronde langzamer was dan Red Bull Racing. Een verslaggever van de Spaanse krant AS zag dan ook in Turkije enkele grotere delen op de diffuser van het Italiaanse team.

Coureur Fernando Alonso heeft niet de illusie dat de bolides van het Oostenrijkse team dit weekend al bijgehaald kunnen worden. "In Barcelona waren ze bijna een seconde sneller dan de rest. In drie weken tijd is het onmogelijk om een dergelijk verschil goed te maken," zei hij tegen El Pais.

Windeieren hebben de onderdelen nog niet gelegd, want Alonso sloot de dag af op een vijfde plaats achter Jenson Button, terwijl teamgenoot Felipe Massa niet verder kwam dan plaats tien.