Horner: "Webber gaat bijtekenen"

Peterselieman

Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht dat het slechts een kwestie van tijd is dat Mark Webber bij het team bij gaat tekenen. De Australiër heeft een aflopend contract bij de Oostenrijkse renstal dat al aangegeven heeft de kampioenschapsleider graag te willen behouden.

"Als we met elkaar rond de tafel gaan, denk ik dat we er snel uit zijn. Als iets niet kapot is, hoeft het ook niet gerepareerd te worden. Onze intenties zijn duidelijk," zei Horner tegen de BBC. Onlangs doken geruchten op dat Webber in beeld zou zijn bij Ferrari, maar de Australiër wil graag bij Red Bull blijven, iets wat Horner beaamt. "Het is puur een kwestie van het afhandelen van het papierwerk."

Een nieuw contract van Webber bij het Oostenrijkse team zal naar verwachting een looptijd hebben van één jaar. "Mark is er de coureur niet naar om te lang door te gaan met racen. Wanneer een coureur op zijn leeftijd komt, bekijkt hij per jaar hoe hij ervoor staat. Dat is prima," zei Horner.

Mocht Webber verlengen, dan is Sebastian Vettel volgend jaar wederom zijn teamgenoot. De Duitser heeft nog een contract tot eind 2011 met een optie om deze met nog een jaar te verlengen.