FC Groningen licht optie in contract De Roover

donroyco

FC Groningen heeft de optie in de aflopende verbintenis van Sepp De Roover gelicht. De Belgische rechtsback zal hierdoor ook de komende twee seizoenen onder contract staan in Euroborg. De Roover is goed herstellende van een zware kruisbandblessure.

FC Groningen was al langer met de 25-jarige vleugelspeler in gesprek over een verlenging van diens contract en heeft vanaf het begin laten weten hem graag bij de selectie te houden. De Roover kwam halverwege het seizoen 2007/2008 over van Sparta Rotterdam en veroverde direct een basisplaats in Groningen.

Afgelopen seizoen startte De Roover in veertien competitiewedstrijden, waarbij zijn laatste optreden op zondag 29 november beperkt bleef tot vijf minuten. In dat duel met NEC kwam De Roover na een actie ongelukkig op zijn standbeen terecht en scheurde hij zijn voorste kruisband af. Zijn herstel van deze zware blessure verloopt uitstekend en de verwachting is dat De Roover bij het begin van het nieuwe seizoen, op maandag 28 juni, zijn opwachting kan maken bij de selectie.