'Liverpool wil Simão van Atlético Madrid overnemen'

Olga Kroeders

Simão staat in de belangstelling van Liverpool. De Engelse club is volgens de Daily Star een bod van acht miljoen euro aan het voorbereiden voor de linkermiddenvelder. De 30-jarige speler van Atlético Madrid heeft nog een contract tot aan de zomer van 2011.

Atlético Madrid zou openstaan voor een vertrek van de Portugees. De Spaanse club wil zich gaan versterken en denkt met de verkoop van de middenvelder wat jongere spelers te kunnen kopen.

De 30-jarige Simão ziet een eventueel vertrek naar de Engelse competitie wel zitten. "Ik heb altijd interesse gehad voor de Premier League, maar op dit moment is mijn hoofd bij het WK. Ik heb een contract met Atlético Madrid", zegt de middenvelder. "Ik heb gehoord van mensen uit Madrid dat de club bezig is met een verkoop, maar meer weet ik niet."

De 79-voudig international van Portugal kwam tot nu toe drie seizoenen in actie voor Atlético Madrid. Hij speelde in totaal 97 competitieduels waarin hij zestien keer doel trof. Dit seizoen won hij met zijn club de Europa League door in de finale Fulham met 2-1 te verslaan.

'Liverpool wil Simao van Atletico overnemen'
'Liverpool wil Simão van Atletico overnemen' (Foto: Novum)