Regisseur verlaat Kane & Lynch-film

Redactie

Simon Crane is niet langer de regisseur van de Kane & Lynch-verfilming. Dat schrijft de filmwebsite Latino Review. Slechts twee maanden voor aanvang van de productie is Crane door de producenten van het project gehaald.

In een officiële verklaring laten de producten weten dat Crane wegens 'te grote creatieve meningsverschillen' uiteindelijk geen goede keuze voor de Kane & Lynch-verfilming bleek te zijn. Er is nog geen vervanger benoemd, maar de Zuid-Afrikaanse regisseur Wayne Kramer zou in 'vergevorderde gesprekken' verkeren.

Kramer's eerdere werk bestaat uit films als The Cooler en Crossing Over. De regisseur staat bekend om zijn voorliefde voor conflicten tussen personages. Het bizarre duo Kane en Lynch lijkt wat dat betreft wel goed aan hem besteed te zijn.

Kane & Lynch gaat over de huurling Kane (Bruce Willis), die onterecht in de gevangenis samen met de crimineel Lynch (Jamie Foxx) is beland. Zij worden bevrijd door Kane's oude maten en vanaf dat moment heeft het tweetal 72 uur de tijd om de ontsteker voor een alles vernietigend wapen te vinden.

Kane & Lynch belooft misschien een behoorlijk gewelddadig geheel te worden, maar Bruce Willis liet vorig jaar al weten in de eerste plaats mee te doen omdat het hem "een leuke buddymovie" lijkt.

Regisseur verlaat Kane & Lynch-film
Regisseur verlaat Kane & Lynch-film (Foto: Novum)