Trulli: "Lotus boekt progressie"

Peterselieman

Lotus Racing is op dit moment de beste van de nieuwkomers in de Formule 1. De Maleisische renstal weet keer op keer Virgin Racing en HRT voor te blijven en dankzij de updates lijkt ook het middenveld niet ver meer weg. Coureur Jarno Trulli ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

"Ik denk dat Lotus misschien wel beter presteert dan blijkt uit de resultaten. Ik ben in ieder geval heel erg tevreden en merk dat het team met de dag groeit," zei Trulli vanuit Turkije. "We begonnen het seizoen met een grotere achterstand dan verwacht, dus ik hoop dat men daarom begrip kan opbrengen voor onze keuze om de aandacht vanaf nu te verleggen naar 2011. We willen de aansluiting vinden."

Lotus introduceerde de eerste grote update op de T127 in Spanje. Het hielp het team naar voren en dichter bij de gevestigde teams te brengen. "Maar we zijn er nog niet. We moeten nog een aantal van dat soort stappen zetten," zei de Italiaan. "In zekere zin wordt 2011 gemakkelijker omdat het proces van opstarten dan is afgerond. Maar in ons tweede seizoen wachten andere uitdagingen: dan moeten we namelijk een plek zien te verwerven in de middenmoot."