Donington Park verhuurd aan Adroit Group

Peterselieman

De Androit Group is de nieuwe uitbater van Donington Park. Eigenaar van het circuit Kevin Wheatcroft bevestigde het nieuws gisteren. Eerste doel van de nieuwe leasepartij is het circuit op orde brengen, zodat er weer geracet kan worden.

Dat Donington Park verbouwd moet worden is veroorzaakt door Donington Ventures Leisure Limited. Dit bedrijf had de Formule 1 voor zeventien jaar binnengehaald en was al met de verbouwing van het circuit begonnen voordat de financiering rond was. Het bedrijf ging op de fles, waardoor het circuit er troosteloos bij lag. Met de komst van de Androit Group hoopt het circuit snel weer een licentie te krijgen om races te mogen organiseren.

"De racewereld moet zien dat Donington weer op haar benen kan staan, en dat gaan we ook tonen. Het is een flink karwei en niemand maakt zich enige illusies, maar we willen de locatie weer naar een hoog niveau tillen. We hebben helaas geen toverstok, maar zullen kalm, voorzichtig en verstandig moeten werken. We zijn echter volledig toegewijd om Donington weer omhoog te helpen," zei David Broome namens de Androit Group.