Boodschap komt hard aan bij Engelaar

Jeffrey

Orlando Engelaar kreeg vanochtend van bondscoach Bert van Marwijk te horen dat hij niet mee mag naar het WK in Zuid-Afrika. De middenvelder van PSV is zwaar teleurgesteld in de beslissing van de bondscoach.

De boodschap kwam zo hard aan dat Engelaar niet eens meer weet wat er precies is gezegd. "Ik weet de helft niet meer, zat er als verdoofd", zegt Engelaar tegenover NUsport.

"Toen ik hoorde dat ik op gesprek moest, wist ik het al. Alleen de afvallers kregen zo'n gesprek. De bondscoach zei dat hij voor Stijn (Schaars) heeft gekozen, maar dat ik er wel dichtbij zat, geloof ik. Nou ja, daar heb je niks aan. Ik zit er behoorlijk doorheen."

Engelaar had veel over voor het WK. Zo verruilde hij Schalke 04 voor PSV om meer kans te maken op het WK. "Dat was wel een heel voorname reden ja."

"Op dit moment heb ik het gevoel dat alles voor niets is geweest. Je werkt ergens naartoe, maar bereikt je doel niet. Game over. Twee jaar geleden heb ik gemerkt hoe prachtig het is om zo'n eindtoernooi mee te maken. Dat maakt dit extra pijnlijk."