Mourinho doet boekje open over gewenste aankopen

Nick (LeNick)

José Mourinho is nog maar net aangesteld als trainer van Real Madrid, maar maakt nu al duidelijk welke spelers hij wil aanschaffen op de transfermarkt. De Portugese coach, die afgelopen zaterdag nog de Champions League met Internazionale won, beëindigde zijn contract in Milaan in ruil voor een verbintenis bij de club uit Madrid.

"Ik houd van spelers die in de laatste fase van hun carrière zitten. Ik wil graag spelers hebben die 33 of 34 zijn. Dat zijn spelers die hun transfersom niet meer terugverdienen, maar als ze nog twee of drie jaar goed zijn, zijn ze hun geld waard. Steven Gerrard en Frank Lampard zijn fantastische spelers die altijd alles geven", meldt de kersverse oefenmeester van Real Madrid tegenover AS.

"Mijn Real Madrid zal altijd goed spelen, aanvallend en met een team vol winnaars. We zullen spelen als een eenheid. We gaan niemand kopiëren. De identiteit zal worden bepaald door de spelers en door mij", verzekert de trainer van de Koninklijke. "Ik wil daarnaast altijd met offensieve backs spelen. In de stijl van Maicon en Ashley Cole."