Suárez: "Of ik blijf hangt af van WK"

Jeffrey

Luis Suárez is over twee weken actief op het WK in Zuid-Afrika met Uruguay. De aanvoerder van Ajax laat zijn toekomst afhangen van dat toernooi. Bij een goed WK lijkt de spits te vertrekken naar een Europese topclub.

"Of ik blijf hangt ook af van het WK, in het voetbal weet je het namelijk nooit", zegt Suárez tegenover OnsOranje. "Een WK is een podium van mijn dromen. Het mooie eraan is, is dat het niet iets alledaags is. Naar een WK gaan is niet hetzelfde als naar de winkel gaan. Iedereen wil op dat podium spelen."

"Mijn land Uruguay heeft een rijke WK-traditie. Wij zijn twee keer wereldkampioen geworden en dat wordt wel eens vergeten", vervolgt de Uruguayaan. "Ook heb ik het idee dat mensen de kracht van het huidige team onderschatten. Het is niet makkelijk om je te plaatsen in Zuid-Amerika, de concurrentie is erg sterk en de wedstrijden zijn zwaar. Ik kan zeggen dat we veel zelfvertrouwen hebben en dat we het WK met hoop tegemoet zien."

"Het sterke van Uruguay is, is dat we een team zijn. Een speler als Diego Forlán, waar ik veel van leer, is een groot speler, maar hij voelt zich niet te groot om het team te helpen. Ik hoop dat Uruguay tijdens het komende WK blauw kleurt, onze nationale kleur. Dat zou betekenen dat wij goed presteren op het WK. Iedereen in mijn land is voetbalgek. Het zou mooi zijn voor ons team als we ver komen."