Neale: "Red Bull is te verslaan"

Marjo (Muck)
Jonathan Neale, managing director van McLaren voorspelt dat Red Bull niet het hele seizoen de overhand zal hebben, ook al staan ze nu aan kop.

"Ze zijn te verslaan. Ze liggen op sommige circuits zo’n 0,8 seconden per ronde voor, maar vorig jaar hebben we tussen de eerste race en de race in Hongarije een gat van 2,5 seconden per ronde gedicht. Het is dus te doen. Ze hebben de overhand, maar ik denk dat dat halverwege het seizoen niet meer het geval zal zijn.", verklaarde hij tegenover verschillende journalisten.

McLaren krijgt meer downforce en laat de banden beter werken, wat volgens Neale essentieel is: "Dat is de enige manier waarop we het gat kunnen dichten." Ook vind hij dat het team minder fouten moet maken. "Formule 1 is niet tolerant. We hebben de afgelopen twee races punten laten liggen. Dat kan gewoon niet. Maar Red Bull zal hetzelfde zeggen. Als je ziet wat een potentieel hun auto heeft en wat een punten ze misschien zijn misgelopen, zullen ook zij wel de nodige frustraties hebben."