Condooms te groot voor Indiase mannen

Roel (Zapato)

Een studie onder meer dan duizend mannen uit India heeft aangetoond dat condooms gemaakt volgens de internationale standaard voor hen meestal te groot zijn. Meer dan de helft van de gemeten penissen was kleiner dan de standaard die de meeste condoomfabrikanten aanhouden.

Meer dan twaalfhonderd vrijwilligers uit alle hoeken van het land lieten hun penis tot op de millimeter opmeten. De wetenschappers checkten zelfs nog of de mannen representatief waren voor India op het gebied van onder andere religie en woonplaats. Zo konden ze de conclusie trekken dat zestig procent van de Indiase mannen een penis hebben die tussen de drie en vijf centimeter korter is dan de internationale standaard.

Hoewel het onderzoek op de lachspieren werkt, raakt het aan serieus probleem in de Indische maatschappij. In het land met het hoogste aantal HIV-infecties van de wereld gaat het namelijk vaak mis bij het dragen van condooms. Eén op de vijf keer glijdt het condoom namelijk of van de penis af, of scheurt het rubbertje.