Brys verruilt Den Bosch voor KV Mechelen

Peterselieman

FC Den Bosch moet op zoek naar een nieuwe trainer. Marc Brys verruilt de Bosschenaren voor KV Mechelen. Hij tekent een contract voor een jaar, meldt de Belgische club op de website. De 48-jarige Belg was pas een seizoen werkzaam bij Den Bosch.

Brys leidde Den Bosch naar de play-offs voor promotie naar de Eredivisie, maar werd in de eerste ronde door Helmond Sport uitgeschakeld na strafschoppen. In Nederland werkte hij in het seizoen 2008/2009 al voor FC Eindhoven. Bij KV Mechelen is Brys de opvolger van Peter Maes, die naar Lokeren vertrekt.

Brys was in eigen land eerder werkzaam voor Berchem Sport, Germinal Beerschot Antwerpen, KSMK Deinze, nogmaals GBA en Excelsior Moeskroen. Met Germinal Beerschot won hij in 2005 de beker.

"Soms heb je dat warme gevoel als je een mooie vrouw ziet, maar ik had dit bij KV Mechelen," beweert Brys. "De club heeft dat Engelse: passie, strijd, een geweldig publiek en ook wel wat dramatiek. Tegelijkertijd staat de club ook voor rust, vertrouwen en stabiliteit. De perfecte combinatie dus."