Pellegrini: "Ik had niets te zeggen over tactiek"

Olga Kroeders

Manuel Pellegrini doet na zijn ontslag bij Real Madrid een boekje open over clubvoorzitter Florentino Perez. De oefenmeester zegt onder meer dat hij niet zelf het besluit nam om Wesley Sneijder en Arjen Robben weg te doen.

"Er is mij nooit gevraagd wat ik wilde. Het was Kaká of Sneijder en Cristiano Ronaldo of Robben; het bestuur had die beslissing al gemaakt", zegt Pellegrini in AS. "De voorzitter besloot om Sneijder en Robben te verkopen en ik denk dat dit een grote fout is geweest. De coach moet eigenlijk een grotere rol hebben bij dit soort dingen. Op het moment dat Sneijder en Robben verkocht werden, voelde ik me erg klein."

Volgens Pellegrini was het moeilijk om met Perez een relatie te onderhouden. "Ik heb hem in augustus voor het laatst gesproken, dat zegt wel voldoende. Ik ken hem niet: als persoon en als voorzitter niet. Ik heb dan ook niets goeds of slechts over hem te zeggen. Hij is wel de man die me naar Real heeft gehaald en als ik hem tegenkom zal ik zijn hand schudden en hem bedanken voor de kans."

"Ik geloof dat ik goed werk heb geleverd en zal het avontuur bij Real nooit vergeten. Maar het was hier wel erg lastig werken", vervolgt de 56-jarige Chileen. "Ik heb de spelers die in mijn ogen moesten spelen opgesteld, daar heeft het bestuur zich nooit mee bemoeid. Maar ik had niets te zeggen over de tactiek, die was al bepaald."