Verbeek botst met spelers Heracles

JJdJ1984

Kort voor het vertrek van Gertjan Verbeek naar AZ heeft hij nog een flinke botsing gehad met de spelers van Heracles Almelo. Een vijfdaags verblijf op Mallorca zorgde nog even voor flinke commotie bij de Almelose club.

Verbeek meldde zich enkele dagen later dan gepland op het Spaanse eiland. "Daar baalden de spelers van omdat de trainer het hele jaar heeft geroepen: 'Samen uit, samen thuis.' Aangezien Gertjan al snel aan de slag gaat bij AZ, moest hij nog wat zaken regelen voor vertrek naar Mallorca," aldus voorzitter Jan Smit.

De spelers waren zo kwaad over deze gebeurtenis dat zij besloten na terugkomst in Nederland niet te gaan trainen, dat kon Verbeek echter niet waarderen. "Het was een ludieke actie van de spelers," probeerde Smit de rijen gesloten te houden.

Gisterenavond voetbalde Heracles een oefenwedstrijd tegen de amateurs van Saasveldia en daar ontbrak de oefenmeester dan weer. "Gertjan ligt dood- en doodziek op bed. Hij heeft waarschijnlijk iets verkeerds gegeten. Hij kan zelfs geen water binnenhouden," verklaarde Smit de afwezigheid van de scheidende trainer.