Bourdais: "Geen terugkeer in de F1"

Peterselieman

Sébastien Bourdais heeft de hoop om ooit terug te keren in de Formule 1 opgegeven. De Fransman reed jarenlang in de Champ Car Series voor hij in 2008 de kans bij Scuderia Toro Rosso kreeg om alsnog F1 te gaan rijden. Daar kreeg hij halverwege vorig seizoen de bons en werd vervangen door Jaime Alguersuari.

"Ik ben 31 jaar oud. Ik zie niet in hoe ik nog terug zou kunnen keren in de F1-cockpit, omdat het niet erg goed ging," zei Bourdais tegen sports.fr. "Als iemand mij een auto aanbiedt, dan waarom niet? Maar persoonlijk jaag ik het niet meer na."

De Fransman geeft toe dat de relatie met Toro Rosso gedoemd was om te mislukken, omdat ze coureurs zochten die hun mond hielden en hard reden. "Ze bepaalden de ontwikkeling van de auto of van de onderdelen niet, dus het was gedoemd om te eindigen op de manier zoals het gebeurde. Ik heb er geen spijt van, maar zou dat wel hebben gehad als ik het niet geprobeerd had," zei Bourdais.

Hij werd afgelopen winter ook gelinkt aan een stoeltje bij Renault, maar de Fransman ontkende gesprekken te hebben gehad met teambaar Eric Boullier. Hij voegde er aan toe dat het lastig is voor Franse coureurs om in de Formule 1 te komen, omdat ze weinig sponsors mee kunnen brengen. In de Superleague Formula waar Bourdais in rijdt komt hij wel landgenoten tegen.