Pechtold wil nieuw plan PvdA over AOW

Redactie

D66-lijsttrekker Alexander Pechtold wil een nieuw, eerlijk plan van de PvdA over het verhogen van de AOW-leeftijd. Dat laat hij dinsdag via een woordvoerder weten in een reactie op het nieuws dat de PvdA toch niet in 2015, maar pas in 2020 naar een hogere AOW-leeftijd wil.

Pechtold wil echter vooral dat de PvdA met D66 verdedigt dat een geleidelijke verhoging van de AOW-leeftijd nodig is. "Het wordt tijd dat de PvdA helder maakt waar zij voor staat."

De PvdA zou eerder tegen het Centraal Planbureau hebben gezegd de AOW-leeftijd in 2015 te willen verhogen, zodat het geld dat hiermee wordt bespaard zou worden meegerekend in de doorrekening van het verkiezingsprogramma van de partij.

In het NRC Handelsblad zei PvdA-Kamerlid Diederik Samsom dat dit een manier was om het gehele pakket in beeld te krijgen. "Het laatste wat je wilt, is dat je door de methodiek van het CPB je verkiezingsprogramma moet aanpassen", vertelde hij aan de krant.

Ook GroenLinks-lijsttrekker Femke Halsema reageert dinsdag op het 'veranderde' PvdA-standpunt. "Ah nee, de PvdA zou toch van 2006 geleerd moeten hebben dat je een eenmaal ingenomen AOW-standpunt niet verandert", meldt ze via Twitter.