Alonso: "Red Bull kopiëren niet zomaar mogelijk"

Peterselieman

Ferrari-coureur Fernando Alonso zegt dat de Red Bull RB6 niet zomaar te kopiëren is. De bolides van het Oostenrijkse team zijn dit jaar de snelste van het veld, maar wat hun geheim is, is nog niet bekend.

"Het zou mooi zijn als we dat wisten," zei Alonso tegen Die Welt. "Het is ontzettend lastig om te achterhalen waarom ze op sommige vlakken beter zijn. Daarom is het moeilijk ze te kopiëren." De Spanjaard weet als geen ander dat het niet mogelijk is om zomaar zaken over te nemen. "Je kunt het wel proberen, maar er is geen garantie dat het werkt. Elk team heeft namelijk een eigen filosofie voor het ontwerp van de auto, waaronder ook alle losse onderdelen vallen. Daardoor kun je de auto beter op je eigen manier verbeteren."

"Red Bull is momenteel gewoon heel snel. Ze gaan terecht aan de leiding. Wij moeten gewoon hard werken en kalm blijven. Er is geen reden voor paniek. De concurrentie is sterk dit jaar, maar de strijd om het kampioenschap is pas net begonnen. Alles is nog open en ik maak zeker een goede kans."