Disney en Bruckheimer maken 'Lightspeed'

Redactie

Disney en Jerry Bruckheimer Films hebben de hand weten te leggen op de rechten van het sciencefictionavontuur 'Lightspeed'. Het verhaal draait om een jonge piloot die zich aansluit bij een raceteam dat van planeet naar planeet racet. Hij begint aan een gevaarlijke reis door een sterrenstelsel waar op elk moment oorlog kan uitbreken.

'Lightspeed' is geschreven door Terry Rossio en Bill Marsilii. Zij waren eerder verantwoordelijk voor de misdaadthriller 'Déjà Vu' (2006) met Denzel Washington in de hoofdrol. Deze film heeft nog altijd het record van duurste filmscript ooit op zijn naam staan.

Volgens het Amerikaanse filmvakblad Variety hebben Disney en Bruckheimer ook om de rechten van 'Lightspeed' binnen te halen diep in de buidel moeten tasten. Dat is opmerkelijk, omdat er nog geen enkele acteur of actrice aan het project verbonden is.

Disney en Bruckheimer hebben echter veel vertrouwen in Rossio. Hij schreef namelijk eerder de drie uitermate succesvolle 'Pirates of the Caribbean'-films (hij schreef ook het vierde deel), de 'National Treasure'-films en 'Shrek'.

Disney en Bruckheimer maken 'Lightspeed'
Disney en Bruckheimer maken 'Lightspeed' (Foto: Novum)