Regisseur Hitman 2-verfilming bekend

Redactie

20th Century Fox probeert de Spanjaard Daniel Benmayor te contracteren voor de regie van Hitman 2. De filmstudio wil in de herfst beginnen met de opnamen van het vervolg op de game-verfilming uit 2007. Dat staat op de website Deadline.

Benmayor werd geboren in het Spaanse Barcelona en studeerde in New York. Hij maakte vorig jaar zijn Spaanse speelfilmdebuut met de actiefilm Paintball en heeft net de opnamen van het Napoleontische avontuur Bruc afgerond. Als Benmayor tekent voor de regie van Hitman 2 wordt het zijn Hollywood-debuut.

Het script van Hitman 2 is gebaseerd op het verhaal van de game Hitman 5. Huurmoordenaar Agent 47 bevindt zich in een absoluut dieptepunt in zijn carrière. Hij moet zichzelf zowel fysiek als mentaal weer op de rails zien te krijgen om wederom 's werelds meest gevreesde huurmoordenaar te worden.

De eerste Hitman kreeg drie jaar geleden zeer matige recensies, maar heeft het met een opbrengst van zo'n honderd miljoen dollar goed gedaan. Acteur Timothy Olyphant vertolkte de hoofdrol van de kale huurmoordenaar met streepjescode. Het is nog onduidelijk of hij terugkeert.

Regisseur Hitman 2-verfilming bekend
Regisseur Hitman 2-verfilming bekend (Foto: Novum)