Gran Turismo 5 ondersteunt 3D en Move?

Redactie

De race-game Gran Turismo 5 krijgt waarschijnlijk ondersteuning voor 3D beelden en de PlayStation Move. Volgens de website MCV is de implementatie van beide technologieën verantwoordelijk voor de meest recente vertraging van de langverwachte titel. De game zou eerst in Japan in maart uitkomen, maar staat nu weer zonder releasedatum op de planning. Een Europese releasedatum is nog niet bekend.

Een anonieme bron binnen Sony heeft deze informatie aan MCV gelekt. Het is niet bekend op welke manieren de ondersteuning voor 3D en PlayStation Move-camera tot uiting komen.

Deze onthulling lijkt eerdere beweringen van Gran Turismo 5-ontwikkelaar, Kazunori Yamauchi, te bevestigen. Yamauchi gaf afgelopen april aan dat de game voor 90 procent klaar was en dat Polyphony Digital altijd bovenop de laatste technologieën zit. Hij voegde toe dat interessante beeldtechnieken en controllers wellicht op ondersteuning kunnen rekenen.

Gran Turismo 5 is al vele jaren in ontwikkeling en de releasedatum is nog steeds een groot mysterie. Sony heeft in een officiële reactie aangegeven op de aankomende E3 beurs meer duidelijkheid over de race-game te zullen geven.

'Gran Turismo 5' ondersteunt 3D en Move
'Gran Turismo 5' ondersteunt 3D en Move (Foto: Novum)