'Slechte ouders kopen Rockstar-games'

Redactie

Ouders die een game van Rockstar voor hun kinderen kopen, zijn slechte opvoeders. Dat zegt een medewerker bij de studio achter de Grand Theft Auto-serie in een interview met de BBC. Volgens hem zijn de games speciaal gemaakt voor volwassenen, en dus niet geschikt voor kinderen.

"Onze games zijn niet voor jonge personen gemaakt", zegt de medewerker, die ook de rol van radio-DJ in de Grand Theft Auto-games vervult. "Als je een opvoeder bent en één van onze games voor je kind aanschaft, ben je verkeerd bezig."

Volgens de medewerker hebben de mannen van Rockstar weinig met schattige games als Mario Kart en LittleBigPlanet. "Er liggen talloze lieve games voor kinderen in de winkel die wij niet willen spelen. Net als in onze favoriete televisieseries en films proberen we volwassen thema's, scheldpartijen en geweld in onze games te verwerken. Dit doen we omdat we dit zelf gewoon het leukst vinden om te spelen."

Rockstars nieuwste game Red Dead Redemption kwam eind vorige week in de winkels te liggen. Ook in deze actie-titel die zich afspeelt in het Wilde Westen gaat het er alles behalve zachtzinnig aan toe.

'Slechte ouders kopen Rockstar-games'
'Slechte ouders kopen Rockstar-games' (Foto: Novum)