Amerikaans leger heeft interesse in Project Natal

Redactie

Het Amerikaanse leger onderzoekt de mogelijkheden om de bewegingsgevoelige besturing van Project Natal te gebruiken. Dit schrijft de website Information Week. Project Natal moet het mogelijk maken om fysiek met digitale data interactie aan te kunnen gaan.

De samenwerking tussen Microsoft en het Amerikaanse leger begon vorig jaar, toen het leger een interactief apparaat wilde met 'multi-touch-besturing'. Dit werd de Microsoft Surface, een interactieve tafel die momenteel enkel te koop is voor bedrijven en overheidsinstanties. Dit militaire project staat bekend onder de naam 'Commando en Multi-touch Besturing Ondersteunende Technologieën', ofwel 'Comet'. Het leger is sindsdien bezig manieren te ontwikkelen om de interactieve tafel binnen het leger te integreren.

Met het op de markt komen van Project Natal heeft het Amerikaanse een nieuw speeltje om project Comet mee uit te breiden. Project Natal herkent stemmen, kan bewegingen van mensen registreren en herkent de gezichten van vier mensen tegelijkertijd. Uiteindelijk moet Project Natal er voor gaan zorgen dat er in het leger middels bewegingen interactie kan plaatsvinden met digitale data. Scènes uit de film 'Minority Report' met Tom Cruise zijn hier een voorbeeld van.

Het zal nog enige jaren duren alvorens ontwikkelingen als de Microsoft Surface en Project Natal daadwerkelijk op het slagveld operationeel zullen zijn.

Amerikaans leger heeft interesse in Project Natal
Amerikaans leger heeft interesse in Project Natal (Foto: Novum)