Williams ontkent interesse in Renault-motoren

Peterselieman

Volgens Williams-baas Andrew Parr is zijn renstal niet op zoek naar een nieuwe motor. Het Britse team rijdt dit jaar met Cosworth-motoren, maar de prestaties hiervan lijken achter te blijven. Hij ontkent dan ook met Renault in gesprek te zijn voor leveranties voor volgend seizoen.

"Ik ben tevreden over Cosworth, we kijken niet naar andere motorfabrikanten," zei Parr tegen motorsport-aktuell.com. De Britse motorenbouwer is wel bezig met het verbeteren van de prestaties van de krachtbron als deze veel kilometers gemaakt heeft. "Daar werken ze aan en daar hebben ze al vooruitgang in geboekt."

Dat Williams ondanks de ontkenning mogelijk weer met Renault in zee wil gaan is niet vreemd. Beide bedrijven hadden in de jaren negentig met vijf kampioenschappen een gouden tijd. Ook nu is de krachtbron weer sterk, getuige de eerste drie plaatsen in de race in Monaco. Daarnaast wil het Franse bedrijf naast het eigen team en Red Bull Racing nog een derde team leveren. Naar deze plaats lijken ART, Lotus en mogelijk Williams te hengelen.