[RG] Haase baalt van onnodig verlies

Peterselieman

Robin Haase baalt van zijn verlies tegen Nicolas Almagro op Roland Garros. De Nederlander was dicht bij de zege tegen de Spanjaard, maar moest uiteindelijk na vijf sets met 6-4, 3-6, 4-6, 7-6 en 6-4 het onderspit delven.

"Het is gewoon klote, ik zat er zo dichtbij," was de eerste reactie van Haase nadat hij met name in de vierde set kansen op de winst had laten liggen. Bij een stand van 4-3 in die set leek een stunt tegen de nummer 19 van de plaatsingslijst in het verschiet. "Als ik op dat moment die volley maak, kan ik twee games later de partij uitserveren." Almagro won de set en even later ook de partij. "Het is zuur. Ik zat erdoor in de vijfde set," sipte Haase.

Dat de Nederlander op was, was aan hemzelf te wijten omdat hij hongerklop kreeg. "Ik had alleen water. Het bleek dat je hier op het park niet eens een 'gatorade' of ander sportdrankje kon kopen. Ik denk dat ik meer dan drie liter water heb gedronken maar daarmee vul je niks aan. Je hebt koolhydraten nodig. Ik kreeg ook bijna kramp. Het is stom, maar daar leer je van. Ik heb de partij ook niet in de vijfde set verloren."

"Het grappige is dat ik in de eerste set slecht serveerde, in de tweede ook en in de derde tot 4-3 ook en ik toch de betere was van een jongen die op gravel tot de top acht van de wereld behoort," zei Haase die Almagro een week geleden in Madrid in de halve finale uitgeschakeld zag worden door Rafael Nadal.

De nummer 104 van de wereld zal volgende week in Fürth spelen en hopen op kwalificaties voor het grastoernooi in Halle. "Afhankelijk van hoe het gaat in Fürth. Ik heb liever dat ik het daar lang volhoud en richt me dan op Rosmalen." Ook hoopt hij rechtstreeks toegelaten te worden tot Wimbledon. Daarvoor heeft hij enkele absenties van topspelers nodig.