[NHL Playoffs] Blackhawks naar Stanley Cup finale

Denny (nyny83)

De Chicago Blackhawks hebben zich middels een 4-2 thuisoverwinning geplaatst voor de Stanley Cup finales. Door deze overwinning is de eindstand in de best of seven-serie 4-0 in het voordeel van de ploeg van Chicago. In de finale moeten zij het waarschijnlijk opnemen tegen de Philadelphia Flyers, die een 3-1 voorsprong in hun serie hebben.

Lange tijd zag het er niet naar uit dat de Blackhawks niet meer naar San Jose zouden hoeven vliegen, want de Sharks kwamen op een 2-0 voorsprong. In de eerste periode scoorde rookie Logan Couture knap uit de draai, waarna Patrick Marleau in de tweede periode shorthanded de 2-0 maakte. De Hawks hadden tot dat moment weinig echte doelkansen gehad.

Halverwege de tweede periode draaide het wedstrijdbeeld echter om, en de Blackhawks gingen alsnog met een gelijke stand de kleedkamer in voor de derde periode. Verdediger Brent Seabrook bracht de stand terug naar 2-1, waarna Dave Bolland de stand gelijkbracht. In de derde periode maakte Dustin Byfuglien in de powerplay de winnende treffer uit een knappe pass van Patrick Kane, waarna Kris Versteeg in het lege net de eindstand op 4-2 bepaalde nadat goalie Evgeni Nabokov het doel had verlaten voor een extra aanvaller op het ijs.