Bekele haakt af voor FBK Games

Peterselieman

Kenenisa Bekele zal komend weekend in Hengelo niet niet deel gaan nemen aan de FBK Games. De Ethiopische wereldrecordhouder op de 5.000 en 10.000 zou in Nederland een 3.000 meter gaan lopen, maar vanwege een onwillige kuitspier moet hij afhaken. Hij zal daarnaast in heel juni geen wedstrijden lopen.

De organisatie van de FBK Games kreeg te maken met nog meer afmeldingen, want Gregory Sedoc en wereldkampioen Ryan Brathwaite (beiden 110 meter horden), Rutger Smith (kogelstoten) en Robert Lathouwer (800 meter) haakte af met blessures.

Goed nieuws is er ook, want de snelste vrouw op de 100 meter bij de vrouwen vorig seizoen Carmelia Jeter zal naar Hengelo afreizen. De Amerikaanse klokte in Shanghai vorig jaar 10,64 seconden over de afstand, waarmee ze na Florence Griffith de snelste ooit werd. Ook voormalig olympisch kampioene en voormalig wereldrecordhoudster op de 5.000 meter Mesaret Defar zal komend weekend in Nederland een poging gaan doen om haar eigen baanrecord aan te vallen. Tenslotte zal ook Yaroslav Rybakov zijn kunsten vertonen. De Rus werd vorig jaar in Berlijn met een sprong van 2,32 meter wereldkampioen hoogspringen.