[NHL Playoffs] Canadiens slaan terug

Denny (nyny83)

De Montreal Canadiens hebben na een 2-0 achterstand in de playoffserie tegen de Philadelphia Flyers de derde wedstrijd gewonnen. Thuis werd het 5-1, terwijl de Canadiens in de eerste twee wedstrijden niet één keer wisten te scoren. Goalie Jaroslav Halak stopte 25 van de 26 schoten op doel. 

De Canadiens domineerden in de eerste periode, onder meer dankzij drie powerplay-situaties. In de powerplay wisten zij niet te scoren, maar in vijf tegen vijf-situaties was het wel tweemaal raak. Michael Cammalleri opende de score nadat een schot van verdediger PK Subban via de boarding achter het doel langs bij hem terechtkwam en Tom Pyatt tikte de puck van dichtbij binnen. Goalie Michael Leighton voorkwam erger; hij stopte in totaal 14 van de 16 schoten op doel in deze periode. 

In de tweede periode hadden de Flyers aanvallend gezien iets meer in te brengen, maar zij wisten niet te scoren. De Canadiens deden dit wel via Dominic Moore, en daarmee was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Vroeg in de derde periode maakte Brian Gionta de 4-0. Simon Gagne scoorde halverwege nog wel de 4-1, maar de overwinning kwam geen moment meer in zicht voor de ploeg uit Philadelphia. Twee minuten voor tijd ontstond nog een opstootje waarbij zes spelers van het ijs werden gestuurd, en even later moest Braydon Coburn van de Flyers gaan zitten omdat hij de puck bedekte met zijn hand. Marc-Andre Bergeron wist vervolgens de eindstand op 5-1 te bepalen in de powerplay.