'Ribéry zet zaterdag krabbel onder lucratief Bayern-contract'

Peterselieman

Franck Ribéry gaat zaterdag een nieuw, lucratief contract tekenen bij Bayern München. De Fransman wordt daarmee de best betaalde speler ooit in de geschiedenis van de kersverse landskampioen en bekerwinnaar.

Ribéry zal enkele uren voor de aftrap van Champions League-finale tegen Internazionale zijn handtekening zetten onder de nieuwe verbintenis. Daardoor staat de Franse sterspeler tot 2015 onder contract in Duitsland. Dat schrijft Bild.

De aanvallende middenvelder zou volgens het Duitse medium overstag zijn gegaan door het torenhoge salaris: Ribéry krijgt een jaarlijks ongeveer tien miljoen euro op zijn bankrekening. Dat maakt hem en passant de best betaalde voetballer ooit van Der Rekordmeister.

Door de contractverlenging lijkt onder meer het geïnteresseerde Real Madrid naast het net te vissen. De directie van de Champions League-finalist heeft donderdagmiddag langdurig gesproken met Ribéry en zijn adviseur. Bij de gesprekken waren onder meer Karl-Heinz Rummenigge, Christian Nerlinger en Uli Hoeness aanwezig.