Groenteboeren boos op Consumentenbond

static

Groenteboeren zijn boos op de Consumentenbond over een onderzoek naar de kwaliteit van groente en fruit. De speciaalzaken zijn daarin niet meegenomen. Brancheorganisatie voor de groente en fruitspeciaalzaken AGF Detailhandel Nederland beschuldigt de bond ervan appels met peren te vergelijken. "De Consumentenbond moet haar werk beter doen."

De organisatie beschuldigt de Consumentenbond er daarbij van een persbericht te sturen, zonder dat er inhoudelijke vragen kunnen worden gesteld, omdat het onderzoek nog niet is vrijgegeven. "Is het niet gebruikelijk dat een persbericht wordt vrijgegeven wanneer het onderzoek beschikbaar is? Een vreemde volgorde. Misschien moet er een kwalitatief onderzoek komen naar de werkwijze Consumentenbond zelf."

De Consumentenbond kwam donderdag met het nieuws naar buiten dat de Albert Heijn, Lidl en de markt de beste kwaliteit groenten en fruit leveren. Dat groentewinkels voor het onderzoek niet zijn bezocht, wordt in het persbericht van de bond overigens wel expliciet gemeld. Waarom ze buiten beschouwing zijn gelaten, blijft echter onvermeld.