Vettel reed in Monaco met beschadigd chassis

Peterselieman

Red Bull Racing heeft bekend gemaakt waarom Sebastian Vettel geen vuist kon maken tegen zijn teamgenoot Mark Webber in Monaco. De Duitser reed rond met een beschadigd chassis, waardoor hij zich slechts tevreden kon stellen met plaats twee. Voor de Grand Prix van Turkije krijgt hij een nieuw chassis van het team.

"Het defect heeft zich tijdens de race ontwikkeld, en Sebastian ging er in ieder geval niet sneller door," zei Red Bull-teambaas Christian Horner tegen AutoBild. "Tijdens de race had Sebastian al klachten over de balans van zijn auto. Voor de volgende Grand Prix geven we hem een nieuw chassis."

De Brit is blij met de prestaties van Mark Webber. "Mark is vol zelfvertrouwen. Hij voelt zich goed in de auto, zeker na de overwinningen in Spanje en Monaco." Toch denkt Horner ook dat de Australiër zijn handen vol gaat krijgen aan Vettel. "Sebastian heeft aan het begin van het seizoen al een goede vorm tentoongespreid. Ik weet zeker van dat hij de komende races gaat terugslaan. Mark en hij zullen elkaar afwisselen aan de kop van het veld."