TMF-presentatrice legt verantwoording bij ouders

Redactie

Tess Milne, 22-jarige presentatrice van muziekzender TMF, is van mening dat ouders hun verantwoordelijkheid moeten nemen bij de controle van het game-gedrag van hun kinderen. Dit geeft de presentatrice aan in een interview met Novum.

Datgene wat mensen zien als een game-verslaving moet niet zo zwart/wit bekeken worden. "Het is de verantwoordelijkheid van de ouders", meent ze. De presentatrice vermoedt dat er best een verband kan zijn tussen bijvoorbeeld sociaal geïsoleerde personen en een game-verslaving. Maar de reden dat iemand vlucht in het gamen, ligt volgens Tess niet bij de games zelf. "Ik kan me wel voorstellen dat iemand die niet helemaal goed bij zijn hoofd is, rare ideeën overhoudt van het gamen."

Er is volgens Milne wel een reden om ons zorgen te maken over de toenemende populariteit van computergames. "Games worden zo mooi en realistisch dat kinderen lui worden. Creativiteit gaat op die manier verloren", zegt ze. Als alternatief suggereert de TMF-presentatrice dat kinderen beperkt moeten worden in hun game-gedrag. Deze taak ligt bij de ouders.

TMF-presentatrice legt verantwoording bij ouders
TMF-presentatrice legt verantwoording bij ouders (Foto: Novum)