Ubisoft verwacht een sterk eerste kwartaal

Redactie

De Franse game-uitgever Ubisoft heeft aangegeven een sterk eerste kwartaal van het nieuwe fiscale jaar te verwachten. De uitgever mikt op een omzet van 145 miljoen euro, en dat zou 75 procent hoger zijn in vergelijking met het voorgaande jaar.

Deze uitspraak onderbouwt Ubisoft met drie belangrijke releases. Het nieuwe avontuur van Sam Fisher ligt al enige tijd in de winkels in de vorm van Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction, en deze week komt de Franse uitgever met een game rond een oude, vertrouwde gameserie, Prince of Persia: The Forgotten Sands. Tenslotte brengt Ubisoft eind mei een voetbalgame, Pure Football, uit waarin sterren die op het WK in Zuid-Afrika schitteren een potje voetbal met straatregels kunnen spelen.

In het verlengde van het eerste kwartaal liggen de plannen voor de rest van het jaar. Ubisoft wil zich meer richten op grote, belangrijke franchises. Zo zal er ook in 2010 een nieuw deel in de Assassin's Creed-serie verschijnen, en is Ubisoft bezig met nieuwe games binnen de Tom Clancy-franchise.

Ubisoft verwacht een sterk eerste kwartaal
Ubisoft verwacht een sterk eerste kwartaal (Foto: Novum)