Helft van de games 3D in 2012

Redactie

Ubisoft verwacht een snelle opkomst van 3D-beelden binnen computergames. De uitgever van games als Prince of Persia en Assassin's Creed denkt dat de helft van de games in 2012 ondersteuning biedt aan 3D-televisies.

"Ik denk dat we volgend jaar 15 tot 20 procent van de games in 3D zullen zien. En in het volgende jaar zal dat zeker vijftig procent van de games zijn", verklaart de Franse uitgever.

Ubisoft is van mening dat er steeds meer games zijn die 3D-beeld zullen ondersteunen op de Xbox 360 en Playstation. De uitgever denkt ook dat draagbare spelcomputers deze trend zullen volgen. Een 3D-beeld zorgt ervoor dat consumenten zich kunnen inleven.
"Het gaat een goede manier zijn voor de industrie om meer emotie bij de gamers teweeg te brengen", zegt de uitgever over de invloed van 3D op games.

De eerste 3D-televisies liggen nu in de winkel. Sinds het grote publiek met 3D-projectie heeft kennisgemaakt in de bioscoop verkeert deze nieuwe technologie in een stroomversnelling. De verwachting is dat het WK voetbal in Zuid-Afrika gaat zorgen voor de eerste marktpenetratie van 3D-televisies. De ontwikkeling van 3D in videogames groeit mee met die marktpenetratie, voorspelt Ubisoft.

Helft van de games 3D in 2012
Helft van de games 3D in 2012 (Foto: Novum)