PVV'er Brinkman werkt aan jongerentak

Redactie

De PVV werkt aan een jongerenafdeling. Dat heeft Tweede Kamerlid Hero Brinkman woensdagavond bekendgemaakt in Knevel & Van den Brink. Na een eerdere oproep voor een jongerentak en tot democratisering van de PVV leek een relletje in de partij te ontstaan, maar partijleider Geert Wilders smoorde dat in de kiem.

Brinkman meldde eerder op de dag dat hij met belangrijk nieuws zou komen in Knevel & Van den Brink. Er werd rekening gehouden met de mogelijkheid dat Brinkman zijn afscheid bij de PVV zou aankondigen.

Wilders liet na de eerdere democratiseringswens weten dat die discussie wat hem betreft na de verkiezingen kan worden gevoerd. Brinkman bezwoer nogmaals dat geen sprake is van een machtsstrijd binnen de partij.

Brinkman wil nu steunbetuigingen verzamelen om na de verkiezingen aan de nieuwe Kamerfractie voor te leggen. Daarmee wil hij de Kamerleden overtuigen van de noodzaak van een jongerentak.

"Er is nog niks besloten. Maar het is algemeen bekend dat ik strijd voor democratisering en meer openheid. Op internet vragen jongeren al lang om een eigen tak en ik heb besloten om daar gehoor aan te geven", zei Brinkman.

Maandag vindt in Den Haag een 'rondetafelgesprek' plaats over het onderwerp. Er is volgens Brinkman plaats voor honderd jongeren. "Maar ik verwacht veel meer inschrijvingen."