België verslaat Bulgarije bij rentree Leekens

Niels (DerMeister)

België heeft de eerste oefeninterland sinds het vertrek van bondscoach Dick Advocaat gewonnen van Bulgarije (2-1). De ploeg van de nieuwe keuzeheer Georges Leekens keek lange tijd tegen een achterstand. Maar dankzij twee late treffers werd de rentree van Leekens opgeluisterd met een zege.

Voor Leekens was het een terugkeer op bekend terrein. De Belg, die dinsdag 61 jaar werd, was eerder tussen 1997 en 1999 bondscoach van de Rode Duivels. Na het vertrek van Advocaat keerde de ervaren trainer weer terug bij de Belgische nationale ploeg voor het duel met Bulgarije.

De Bulgaren speelden hun eerste interland zonder Dimitar Berbatov. De spits van Manchester United bedankte onlangs voor de nationale ploeg. De topscorer aller tijden van Bulgarije werd gemist in Brussel. Desondanks kwamen de bezoekers toch na een half uur op voorsprong.

Ivelin Popov, aanvaller van Litex Lovech, opende de score na een half uur spelen. België, met de Eredivisie-spelers Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Moussa Dembélé, had lange tijd veel moeite met de stugge Bulgaren. Maar kort voor tijd werd de treffer van Popov ongedaan gemaakt.

Het Eredivisie-trio was inmiddels naar de kant gehaald door Leekens. Een van de vervangers, Christophe Lepoint schoot kort voor tijd de gelijkmaker binnen. Nog geen minuut later bezorgde Vincent Kompany de Belgen een oefenzege bij de terugkeer van Leekens.

Ook Kroatië en Oostenrijk oefenden tegen elkaar. De Kroatische ploeg komt volgende maand uit op het WK in Zuid-Afrika en had een goede generale. Dankzij een doelpunt van Bilic werden de Oostenrijkers verslagen; 0-1.

Gespeelde oefeninterlands dinsdag:

België - Bulgarije 2-1 (0-1) : 0-1. Popov, 1-1. Lepoint, 2-1. Kompany

Oostenrijk - Kroatië* 0-1 (0-0) : 0-1. Bilic

*WK-ganger